Småkakor Kanelkakor

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 12 min

Portioner:30

Småkakor Kanelkakor

Beskrivning

Åh, dessa sötsega kanelkakor! De påminner mig så om min mormor Astrid och hennes kök i Småland. Varje gång jag bakar dem fylls huset av en doft som tar mig direkt tillbaka till barndomen, till julmarknader och mysiga eftermiddagar med kaffe och prat. Det är verkligen en del av vår fika-kultur, och jag är så glad att kunna dela detta recept med er.

Dessa smakakor kanelkakor är otroligt enkla att göra, men smaken är helt fantastisk. De är sega, mjuka och fulla av kanel – precis som de ska vara! Jag brukar alltid dubbla receptet, för de försvinner alltid snabbt här hemma. De är perfekta att frysa in, så du alltid har lite fika redo. Om du letar efter andra varianter av smakakor, så har vi många att välja mellan!

Det bästa med dessa kakor är att de inte kräver några speciella färdigheter eller ingredienser. Du behöver bara några basvaror som du förmodligen redan har hemma. Och om du vill göra dem extra speciella, kan du prova att tillsätta lite hackad mandel eller nötter. För en glutenfri variant, kolla in glutenfria smakakor. Vill du ha en lite lyxigare variant, kanske smakakor choklad sega kan vara något?

Jag hoppas att ni kommer att njuta av dessa sötsega kanelkakor lika mycket som jag och min familj gör. De är en riktig klassiker och en självklarhet på varje fika-bord. Glöm inte att servera dem med en kopp varmt kaffe eller te – det är den perfekta kombinationen! Och om du är sugen på något annat sött, så kanske en karleksmums skulle passa?

Ingredienser

Gör så här

1.

Vispa rumstempererat smör med strösocker, farinsocker och ljus sirap.

2.

Knäck i äggen och vispa till en fluffig smet.

3.

Sikta i bikarbonat, vaniljsocker och kanel tillsammans med vetemjölet. Blanda samman med smörkrämen till en mjuk deg.

4.

Dela degen i småbitar och rulla till matskedsstora bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Tänk på att de flyter ut så lägg med avstånd.

5.

Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i 12–15 minuter. Tryck till dem med en gaffel när det är några minuter kvar av gräddningstiden om du vill ha plattare kakor.

6.

Låt kakorna svalna lite på plåten innan du flyttar över dem till ett galler med hjälp av en stekspade.

7.

När kakorna kallnat helt kan de läggas i en kakburk. Perhaps alongside some other delightful smakakor?

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]