
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 10 min
småkakor med äggvita
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Här bakar jag med kärlek och följer traditioner som gått i arv i generationer. Idag delar jag med mig av ett recept på småkakor med äggvita – en riktig klassiker som alltid väcker minnen från barndomen. Det är något speciellt med doften av nybakade kakor, eller hur?
Dessa småkakor med äggvita är inte bara goda, de är också perfekta till fikat! I Småland är "fika" mer än bara en paus; det är en helig stund för samvaro och njutning. Ofta serverar vi dem med en kopp kaffe eller en kall glas mjölk. Om du letar efter andra härliga småkakor, kanske du vill prova dessa smakakor eller kanske de lite mer rustika gammaldags smakakorna. Vill du ha en glutenfri variant, så finns det glutenfria smakakor också!
Det som gör just dessa småkakor med äggvita så speciella är den sega konsistensen och den rika chokladsmaken från daimen. Det är en enkel men otroligt tillfredsställande kaka. Jag brukar också göra karleksmums, som är en annan favorit här hemma, och ibland kombinerar jag till och med de två! För en extra lyxig variant, prova att göra karleksmums med kolaglasyr. Om du gillar choklad, kanske även chokladnittar karleksmums kan vara något för dig.
Att baka småkakor med äggvita är ett utmärkt sätt att använda upp äggvitor som blivit över från andra recept. Det är ett smart och hållbart sätt att baka! Och kom ihåg, det viktigaste är att ha roligt i köket och njuta av processen. Kanske vill du också testa att baka lussebullar, speciellt om det snart är jul!
Ingredienser
Gör så här
Hacka daim smått.
Vispa ihop äggvita och florsocker. Rör ner kakao, vaniljsocker och daim.
Klicka ut ca 16 st kakor på pappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 175° i 10 min. Låt svalna så blir kakorna sega och goda 😀
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
