Småkakor med Godis

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 5 min

Portioner:20

Småkakor med Godis

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag är Elsa Lundström, och jag kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Här i Småland är fikat en helig tradition, och det finns inget som slår doften av nybakade småkakor. Dessa småkakor med godis är en riktig favorit hos min familj, och jag delar gärna receptet med dig. Det påminner mig om min mormor, som alltid hade en burk med hembakade kakor redo för besök. Om du letar efter andra härliga småkakor, kanske du vill prova dessa danska småkakor?

Dessa småkakor med godis är så enkla att göra, och de blir alltid så otroligt goda! Den knapriga kanten och den mjuksega mitten, kombinerat med det söta godiset, är en oemotståndlig kombination. Det är en perfekt kaka att baka med barnen, och de kommer säkert att älska att trycka ner godiset i kakorna. För en lite annorlunda variant, prova att använda småkakor med nutella eller kanske småkakor med dadlar. Vill du ha en glutenfri variant, kolla in glutenfria småkakor.

Det bästa med småkakor med godis är att de är så mångsidiga. Du kan använda vilket godis du vill – Smarties, polkagrisar, chokladbitar, eller till och med torkad frukt. De är perfekta till en kopp kaffe eller te under en mysig fika. Jag brukar också frysa in en del, så att jag alltid har något gott att bjuda på när oväntade gäster dyker upp. Om du gillar att experimentera med smaker, kanske du vill prova småkakor med mandelmassa eller småkakor med lakrits. Och glöm inte att kolla in alla våra småkakor recept!

Att baka småkakor med godis är mer än bara ett recept för mig; det är ett sätt att skapa minnen och dela glädje. Jag hoppas att du kommer att njuta av dessa kakor lika mycket som min familj och jag gör. Och kom ihåg, det viktigaste är att ha kul i köket! Kanske vill du också prova att baka en klassisk Silviakaka efteråt?

Ingredienser

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.

2.

Smält smöret och låt svalna.

3.

Rör ihop allt socker och ägg i en bunke. Blanda mjöl med kakao, bikarbonat och salt. Rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret till en jämn smet.

4.

Forma 20 bollar och lägg ut glest på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner godiset i bollarna.

5.

Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Dra av direkt från plåten.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]