
Förberedelsetid: 60 min
Tillagningstid: 10 min
Småkakor med Hjortronsylt
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag är Elsa Lundström, och jag kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Jag har bakat sedan jag var liten flicka, och det finns få saker som ger mig lika mycket glädje som att dela med mig av mina recept. Dessa småkakor med hjortronsylt är en riktig favorit här hemma, och jag minns hur min mormor alltid bakade dem till oss när vi var små. Det är en smak av barndomen, en smak av fika, en smak av kärlek!
Dessa småkakor med hjortronsylt är verkligen speciella. Hjortronsylt, det norrländska guldet, ger en fantastisk smak till dessa klassiska kakor. Det är en lyxig liten detalj som verkligen lyfter dem. Om du letar efter ett recept på klassiska smakakor, så har du hittat rätt! Jag brukar också variera och göra smakakor med syltetoy, men hjortronsylt är verkligen något extra. För en annan variant, prova dessa smakakor med nutella, de är alltid populära!
Att baka dessa småkakor med hjortronsylt är inte svårt, men det kräver lite tid och tålamod. Det är dock väl värt det! Det är perfekt att baka dessa tillsammans med barnen, det är ett roligt och mysigt sätt att spendera tid tillsammans. Om du vill ha en snabbare variant, kolla in snabba smakakor choklad. Och glöm inte att njuta av en god kopp kaffe eller te till dina nybakade kakor – det är ju själva poängen med fika! Jag älskar också att experimentera med olika smaker, som smakakor med lakrits eller smakakor med dadlar.
Dessa småkakor med hjortronsylt är perfekta att servera till fikat, eller att ta med som en liten gåva till någon du tycker om. De är också ett utmärkt tillbehör till en kopp kaffe eller te. Jag hoppas att du kommer att njuta av dem lika mycket som jag och min familj gör! Och kom ihåg, det viktigaste är att ha roligt när du bakar! Kolla gärna in mina andra smakakor med havregryn eller kanske smakakor med mandelmassa för mer inspiration.
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Deg: Arbeta samman alla ingredienser till en deg. Gärna i en matberedare. Dela degen i 2 delar och rulla ut till 2 längder, ca 3 cm i diameter (för 30 kakor). Låt längderna vila i kylskåpet så de går lättare att skära.
Fyllning: Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning mitt i varje kaka och fyll denna med sylten.
Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter eller till kakorna fått fin färg.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
