
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 15 min
Sockerfria Småkakor Recept
Beskrivning
Åh, välkomna till mitt kök här i Småland! Jag heter Elsa Lundström, och jag älskar att baka. Det är något speciellt med doften av nybakade kakor som sprider sig i huset, och det påminner mig alltid om min mormor och alla våra mysiga "fika"-stunder tillsammans. Idag delar jag med mig av ett recept som ligger mig varmt om hjärtat: sockerfria småkakor.
Jag vet att många av oss försöker äta lite hälsosammare, men det betyder inte att vi måste avstå från allt gott! Dessa sockerfria småkakor är ett perfekt alternativ när man vill ha något sött till kaffet utan att få dåligt samvete. Det är ett recept jag ofta gör när barnbarnen kommer på besök, och de älskar dem verkligen! Om du letar efter andra härliga småkakor, kanske du vill prova dessa glutenfria smakakor eller kanske smakakor med äpple?
Dessa recept på sockerfria småkakor är superenkla att göra och kräver inte många ingredienser. Jag använder mandelmjöl som bas, vilket ger kakorna en härlig textur och smak. Du kan variera fyllningen efter smak – hallonsylt är min favorit, men du kan också använda andra bärsylter eller färska bär. För en extra touch kan du även strö lite florsocker (sockerfritt, förstås!) över kakorna när de svalnat. Om du är intresserad av att baka andra typer av kakor, så rekommenderar jag att du kollar in våra andra smakakorrecept. Det finns även många varianter av recept sockerfria småkakor, men detta är min familjs absoluta favorit!
Jag hoppas att ni kommer att njuta av dessa sockerfria småkakor lika mycket som min familj gör. Kom ihåg att bakning handlar om att ha kul och att dela med sig av glädjen med andra. Och glöm inte bort att ta en ordentlig "fika" med dina nära och kära! Kanske vill du också prova att göra karleksmums eller kladdkaka till fikat?
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 160 gr varmluft.
Ta fram smöret så det hinner bli mjukt.
Vispa sötning och smör riktigt fluffigt.
Blanda mandelmjöl och bakpulver.
Vispa ner äggula och vaniljessens och till sist mandelmjölsblandningen.
Lägg ett ark bakålåtspapper på en plåt och forma kakor med händerna, platta till dem och lägg på plåten. Med tummen gör en grop i varje kaka och klicka i en klick hallonsylt i varje hål.
Grädda ca 15 minuter eller tills kakorna precis börja bli lite gyllene i kanterna. De kommer vara lite mjuka men stelnar när de svalnar.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
