
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 10 min
Spritsade Småkakor Recept
Beskrivning
Åh, dessa spritsade småkakor recept! De påminner mig så mycket om min mormor, som alltid hade en burk full med dem redo för fika. I Småland är fikat en helig tradition, och dessa kakor är en självklarhet på varje bord. Det är något speciellt med att sitta ner med en kopp kaffe och en liten kaka, och bara njuta av stunden.
Jag har bakat dessa spritsade småkakor sedan jag var liten, och receptet har gått vidare genom generationerna. Nu vill jag dela med mig av det till er! Det är inte alltid lätt att få till den perfekta konsistensen på degen, men med lite övning och mina tips kommer ni att lyckas. Dessa spritsade småkakor är inte bara goda, de är också vackra att titta på. De är perfekta att servera till gäster, eller bara för att förgylla en vanlig dag. Om du gillar dessa, kanske du också vill prova smakakor med äpple eller smakakor med mandelmassa.
Det här receptet på spritsade småkakor recept är verkligen en klassiker. Jag har sett en trend på Instagram med dessa kakor, och det är så roligt att se att de fortfarande är populära! Jag har också experimenterat med olika smaker och dekorationer, och det finns oändliga möjligheter. Du kan till exempel doppa dem i vit choklad, eller strö över hackade nötter. För en glutenfri variant, kolla in glutenfria smakakor. Att spritsa dem är en konst i sig, men det är värt det för det vackra resultatet. Jag rekommenderar att du använder en bra spritspåse och en stjärntyll för att få till det perfekta mönstret. Om du vill ha mer inspiration, kan du titta på smakakor recept för fler idéer.
Och glöm inte att fikat är mer än bara kakor och kaffe. Det är en tid för samtal, skratt och gemenskap. Det är en tid för att koppla av och njuta av livet. Så ta dig tid att baka dessa spritsade småkakor, bjud in dina vänner och familj, och skapa minnen som varar för livet. Om du letar efter andra klassiska bakverk, kanske lussebullar recept eller karleksmums recept kan vara något för dig!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker krämigt i en bunke med slickepott.
Blanda ihop potatismjöl och vetemjöl i en skål. Tillsätt mjölblandningen, lite i taget till smörblandningen och rör om mellan varje gång. När du haft i allt mjöl ska du ha en mjuk och lite kladdig deg.
Fyll en spritspåse med 1/3 deg och spritsa ut till kakor i valfri form på plåten med bakplåtspapper. Ifall du vill prova andra typer av småkakor så finns det många olika varianter!
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 min. De ska ha blivit matta men inte fått så mycket färg.
Låt kakorna svalna helt och hållet, gärna i kylen innan du dekorerar dem. För mer inspiration kring dekoration, kolla in smakakor med mandelmassa.
Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält. Blanda ner oljan och låt chokladen svalna innan du doppar dina kakor i den. Låt överflödig choklad rinna av innan du ställer tillbaka dem på plåten. Dekorera med hasselnötter.
Servera kakorna direkt eller förvara dem i en lufttät burk i rumstemperatur. Dessa strasskakor doppade i choklad är perfekta till fikat!
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
