Spröda Småkakor

Förberedelsetid: 0 min

Tillagningstid: 10 min

Portioner:13

Spröda Småkakor

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där vi älskar att baka och dela med oss av godsaker. Dessa spröda småkakor är en favorit här hemma, speciellt under fikat. Det är något speciellt med doften av nybakade kakor som sprider sig i huset, eller hur? Det påminner mig om min mormor, som alltid hade en burk full med hembakade kakor redo för besök.

Dessa spröda småkakor med choklad och havssalt är verkligen något extra. De är små, naggande goda och har en perfekt balans mellan sötma och salt. Jag använder små muffinsformar för att få dem extra fina, men du kan också kavla ut degen och ta ut kakor med ett kakmönster. Om du undrar hur får man spröda småkakor, så är hemligheten att inte överarbeta degen och att grädda dem precis lagom länge. Vill du prova andra varianter av småkakor, så har vi många här på sajten, som till exempel smakakor med gräddfil eller kanske smakakor med vaniljkram.

Jag brukar alltid göra en dubbel sats av dessa kakor, för de försvinner så fort! De är perfekta till fikat, som ett litet sött till kaffet, eller bara när man behöver något gott att knapra på. Om du gillar choklad, kanske du också vill prova smakakor med choklad eller smakakor med kakao. Och glöm inte att experimentera med olika typer av choklad – mörk choklad, mjölkchoklad, eller varför inte vit choklad? Det finns så många möjligheter!

Dessa spröda småkakor är verkligen ett måste för alla som älskar att baka och njuta av en god fika. De är enkla att göra, men resultatet är fantastiskt. Jag hoppas att du kommer att tycka om dem lika mycket som jag och min familj gör. Och kom ihåg, det viktigaste är att ha roligt i köket och att dela med sig av sina bakverk till de man älskar. Kolla gärna in våra andra smakakor recept för mer inspiration!

Ingredienser

flingsalt (till topping)

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 200°C.

2.

Vispa smör och socker tills det blir vitt och luftigt.

3.

Tillsätt mjöl, salt och bakpulver, arbeta ihop till en deg.

4.

Tryck ut en bit deg i varje liten metall- eller silikonform ca 5 cm i diameter och lägg i en chokladbit. Strö på lite flingsalt.

5.

Grädda i ugnen ca 10 minuter.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]