
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 10 min
Veganska Småkakor med Choklad
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där vi älskar att baka och dela med oss av godsaker. Dessa veganska småkakor är en riktig favorit här hemma, speciellt under julen. Jag minns hur min mormor alltid bakade smakakor till jul, och det här receptet är en modern, vegansk variant som jag tror hon skulle ha älskat. Det är ett perfekt sätt att njuta av en stunds fika, kanske med en kopp kaffe eller varm choklad. Om du letar efter andra härliga bakverk, kolla in mina recept på Karleksmums eller kanske en klassisk morotskaka!
Dessa veganska småkakor recept är enkla att göra och ger ett fantastiskt resultat. Kombinationen av mörk choklad och krossad polkagris är helt underbar, och ger en julig smak som sprider glädje. Jag brukar använda ett mjölkfritt margarin av bra kvalitet för bästa smak. Om du vill experimentera, kan du testa att byta ut en del av vetemjölet mot mandelmjöl för en lite nötig smak – då får du nästan smakakor med mandelmassa! Att baka veganska småkakor är inte alls svårt, och det finns så många möjligheter att anpassa receptet efter dina egna önskemål. Kolla gärna in mina andra smakakor recept för mer inspiration.
För att få de bästa recept på veganska småkakor, är det viktigt att inte överarbeta degen. Knåda bara tills ingredienserna precis har blandats. Och glöm inte att låta kakorna svalna helt innan du ringlar över chokladen och strör på polkagrisarna. Det är också ett bra tips att använda en bra kvalitet på chokladen, det gör verkligen skillnad! Om du gillar chokladkakor, kanske du också vill prova mina choklad smakakor. Eller varför inte en vegansk kladdkaka till fikat?
Jag hoppas att du kommer att njuta av dessa veganska småkakor lika mycket som jag och min familj gör. De är perfekta att servera till jul, eller bara som en liten godbit till vardags. Kom ihåg att bakning handlar om att ha kul och att dela med sig av glädje. Och om du vill lära dig mer om bakning, kolla in Silviakaka Lindas Bakskola för tips och tricks! Lycka till med bakningen!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa margarin och socker med en gaffel tills det joxat ihop sig ordentligt.
Blanda sedan ner alla övriga ingredienser och knåda ihop till en del med händerna. Blir det väldigt torrt och svårjobbat, ha i en skvätt vatten så är det lättare att jobba ihop.
Rulla degen till typ 15 små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pressa ut bollarna till någon centimeter hög kaka.
Grädda i ca 10-15 minuter och låt dem sedan svalna på galler.
Under tiden de svalnar så smält choklad i vattenbad och krossa polkagrisar exempelvis med en flaska glögg.
Ringla sedan choklad över kakorna och strö polka över så att det fastnar i chokladen. Ställ i kylen en stund så chokladen stelnar. ÄT!
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
