
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 8 min
Glutenfria Småkakor med Mandelmjöl
Beskrivning
Åh, kära läsare! Välkommen till mitt kök här i Småland. Jag heter Elsa Lundström, och jag älskar att baka. Det är något speciellt med doften av nybakade kakor som sprider sig i huset, det påminner mig om min mormor och alla våra mysiga "fika"-stunder tillsammans. Idag delar jag med mig av ett recept som är väldigt nära mitt hjärta: dessa underbara glutenfria småkakor med mandelmjöl. De är perfekta till kaffet, eller bara som en liten godsak till vardags. Om du letar efter andra glutenfria alternativ, kanske du vill prova mitt recept på glutenfri kladdkaka?
Dessa småkakor med mandelmjöl glutenfria är inte bara läckra, de är också otroligt enkla att göra. Mandelmjölet ger en härlig textur och smak, och de är ett perfekt alternativ för dig som undviker gluten. Jag brukar ofta göra dessa kakor när jag får besök, och de brukar alltid bli uppskattade. För en extra lyxig variant, kan du testa att doppa dem i smält choklad – det blir som små, glutenfria karleksmums! Om du gillar att experimentera med smaker, så kanske du vill kolla in mina recept på karleksmums med kolaglasyr eller karleksmums med nutella.
Att baka är för mig mer än bara att följa ett recept; det är en tradition, en kärleksförklaring och en möjlighet att skapa glädje. Jag minns hur min mamma alltid bakade småkakor med mandelmjöl inför jul, och doften fyllde hela huset. Dessa glutenfria småkakor med mandelmjöl är ett sätt för mig att föra vidare den traditionen. Om du är sugen på något ännu mer dekadent, kanske en kladdkaka kan vara något för dig? Eller varför inte en kladdkaka i långpanna för att dela med hela familjen?
Jag hoppas att du kommer att njuta av dessa glutenfria småkakor med mandelmjöl lika mycket som jag gör. Kom ihåg att bakning handlar om att ha kul och att inte vara rädd för att experimentera. Och glöm inte bort att bjuda in vänner och familj till en mysig "fika"! Kolla gärna in min Lindas bakskola för fler tips och tricks. Och om du är ute efter andra typer av kakor, så har jag massor av recept på karleksmums och andra läckerheter!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader, klä en plåt med bakplåtspapper.
Montera assistenten med vispskål och ballongvispar.
Vispa samman socker och äggvita.
Tillsätt mandelmjöl och potatismjöl. Vispa samman till en smet.
Häll florsocker i en liten skål. Forma den kladdiga degen i små bollar, rulla i florsocker och lägg glest på plåten.
Grädda i 5-8 minuter, eller tills kakorna känns studsiga om du känner på toppen.
Låt svalna på galler.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
