Kärleksmums med extra glasyr

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 20 min

Portioner:20

Kärleksmums med extra glasyr

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland. Här i huset, och i hela Sverige, älskar vi "fika". Och vad passar bättre till fikat än en riktigt saftig och god kärleksmums extra glasyr? Den här kakan är en riktig favorit, och jag har bakat den i generationer. Min mormor lärde mig, och nu delar jag receptet med dig!

Den här kärleksmums med extra glasyr är inte bara en kaka, det är ett minne. Jag minns hur vi alltid bakade den till helgerna, och hur hela huset fylldes av den underbara doften. Det är en så enkel kaka, men den ger så mycket glädje. Om du letar efter ett recept på kärleksmums recept med extra glasyr, så har du hittat rätt! Jag har experimenterat mycket med receptet genom åren, och jag tror verkligen att jag har hittat den perfekta balansen mellan choklad, socker och glasyr. Förutom denna klassiska variant, har jag även bakat en kärleksmums rulltarta som är helt fantastisk. Och om du gillar choklad, så kanske du också vill prova en kladdkaka med choklad?

Det som gör den här kärleksmums långpanna extra glasyr så speciell är den extra glasyren. Jag sticker små hål i kakan med en träslev och häller sedan över glasyren, så att den sipprar ner och ger varje tugga en extra dos av sötma. Det är en liten detalj, men den gör stor skillnad! För att få en ännu mer lyxig kaka, kan du prova att tillsätta lite hallonsylt i glasyren. Eller varför inte en kärleksmums vit choklad? Om du vill ha en lite lättare variant, kan du titta på kärleksmums utan mjölk.

Den här kakan är perfekt att servera till fikat, eller som en liten sötsak efter maten. Den är också perfekt att ta med sig som present till vänner och familj. Jag lovar dig, den kommer att bli uppskattad! Och om du vill lära dig mer om bakning, så rekommenderar jag att du kollar in Silviakaka Lindas bakskola. Där hittar du massor av tips och tricks som kan hjälpa dig att bli en bättre bagare. Och glöm inte att kolla in andra varianter av kärleksmums!

Ingredienser

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175°C och klä en form (25×35 cm) med bakplåtspapper.

2.

Smält smöret, rör ner mjölken och låt det svalna.

3.

Vispa ägg och socker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp, tills det blivit ljust och fluffigt, i 5 minuter.

4.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten. Vänd runt försiktigt så att du får en klumpfri smet.

5.

Tillsätt smörblandningen och rör ihop en jämn smet.

6.

Häll upp smeten i formen och grädda den ca 20 minuter i mitten av ugnen.

7.

Tag ut kakan ur ugnen och gör ca. 20 hål i kakan med t.ex skaftet av en slev. Medan kakan står och svalnar kan du göra glasyren.

8.

Smält smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser till glasyren. Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan.

9.

Strö till sist över rikligt med kokos. Låt sedan kakan stå och svalna ordentligt så att glasyren stelnar i ca. 2 timmar. Skär sedan upp i rutor och förvara i tätslutande burk med lock.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]