Kärleksmums med Hallonsylt

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 20 min

Portioner:20

Kärleksmums med Hallonsylt

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland. Här i huset doftar det nästan alltid av nybakat, och jag älskar att dela med mig av mina favoritrecept. Idag ska vi baka en riktig klassiker – kärleksmums hallonsylt! Det här receptet har jag fått av min mamma, och det påminner mig alltid om barndomens somrar och mysiga fikastunder.

Den här varianten av kärleksmums är lite speciell, för vi byter ut den traditionella mockaglasyren mot en härlig, syrlig hallonglasyr. Det ger en fantastisk smakbrytning till den rika chokladkakan. Jag brukar också använda farinsocker i själva kakan, vilket ger en extra djup och karamelliserad smak. Om du älskar kärleksmums med hallonglasyr, så kommer du verkligen att älska den här versionen! För fler underbara bakverk, kolla in mina recept på kladdkaka och silviakaka. Och om du vill lära dig mer om bakningstekniker, rekommenderar jag Lindas Bakskola.

Kärleksmums med hallon är perfekt att servera till fikat, kanske tillsammans med en kopp kaffe eller te. Det är en riktig crowd-pleaser, och jag lovar att den kommer att försvinna snabbt! Du kan också variera genom att toppa med färska hallon eller lite strössel. Om du är sugen på andra varianter av kärleksmums, så kan du testa att göra Tigerkaka med kärleksmumsglasyr eller Kärleksmumssnittar. För de som föredrar glutenfria alternativ, finns det också ett recept på Glutenfria kärleksmums.

Fika är så mycket mer än bara att äta något gott. Det är en stund att stanna upp, njuta av livet och umgås med nära och kära. Och en bit kärleksmums hallonsylt är det perfekta sättet att förgylla den stunden! Jag hoppas att du får mycket glädje av det här receptet. Kom ihåg att bakning handlar om kärlek och omtanke, så ta dig tid och njut av processen. Om du vill utforska fler läckra recept, ta en titt på min kategori för Bak & Dessert.

Ingredienser

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.

2.

Vispa ägg och farinsocker pösigt med elvisp.

3.

Blanda kakao, bakpulver, vanilj och mjöl. Sikta ner det i smeten.

4.

Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.

5.

Häll smeten i en form, ca 20x30 cm med ca 5 cm hög kant, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar, stickan ska vara torr.

6.

Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt vaniljsocker och florsocker. Dra av från värmen och rör i hallonen. Blanda väl.

7.

När kakan svalnat ca 5 minuter i formen, häll över glasyren och låt svalna och stelna helt innan du skär i bitar.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]