
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 15 min
recept småkakor choklad
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där vi älskar att baka och dela med oss av godsaker. Dessa chokladsnittar är en riktig klassiker, en av de första kakor jag lärde mig baka med min mormor. Det är en del av vår fika-tradition, och jag hoppas de kommer att bli en del av din också!
Dessa recept småkakor choklad är verkligen lätta att göra, och resultatet är alltid lika uppskattat. Det är en perfekt kaka att baka med barnen, eller när du bara vill ha något snabbt och gott till kaffet. Om du letar efter andra härliga småkakor recept choklad, kanske du vill prova mina choklad småkakor eller kanske en lite mer lyxig variant som Karleksmums? För mig är det viktigt att ha ett bra utbud av småkakor choklad recept att välja mellan, speciellt inför julen!
Det fina med dessa recept på småkakor med choklad är att de är så anpassningsbara. Du kan variera med olika typer av choklad, eller tillsätta nötter eller torkad frukt. Om du vill ha en glutenfri variant, kolla in glutenfria smakakor. Jag brukar också göra en sats Karleksmums med kolaglasyr samtidigt, för att ha lite variation. Att baka är ju så mycket mer än bara att följa ett recept – det handlar om att skapa något med kärlek och dela det med de man tycker om. Och glöm inte att en god fika alltid behöver en kopp kaffe eller te!
Dessa klassiska chokladsnittar är en självklarhet på varje fika. De påminner mig om barndomens somrar på landet, och doften av nybakade kakor som fyller huset. Om du gillar att experimentera med bakning, kanske du också vill titta på Silviakaka, en annan svensk klassiker. Eller varför inte prova att göra en kladdkaka som komplement till dina småkakor choklad? Jag hoppas du njuter av dessa kakor lika mycket som jag och min familj gör!
Ingredienser
Gör så här
Lägg de torra ingredienserna i en hög på bakbordet eller blanda dem i en skål.
Tillsätt smöret och ägget. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg.
Dela degen i sex delar. Forma dem till fingertjocka längder och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
Grädda kakorna i 200 grader ca 15 minuter.
Låt längderna svalna något och skär dem sedan i ca två cm breda, sneda bitar.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
