Småkakor Barn

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 8 min

Portioner:30

Småkakor Barn

Beskrivning

Åh, välkomna till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland. Jag älskar att baka, och särskilt att dela med mig av recept som väcker minnen. Dessa strösselkakor, eller "Lils strösselkakor" som vi kallar dem här hemma, är ett sådant recept. De påminner mig om varma eftermiddagar med min granne Lil och hennes trädgård, och om min dotter Lily som smög sig in för en kaka.

Dessa småkakor barn är verkligen speciella. Det är saltet i degen som gör hela skillnaden, det lyfter smakerna och gör dem så otroligt goda. De är ett säkert kort när man ska baka småkakor med barn, och har blivit en tradition på släktkalas hos flera av mina vänner. Om du letar efter roliga småkakor barn att baka, så är detta ett perfekt val! Jag brukar också baka andra småkakor för barn, som till exempel smakakor med äpple, men dessa är alltid en hit. För mer inspiration, kolla in alla våra småkaksrecept.

Receptet kommer, som sagt, från min kära granne Lil. Hon hade alltid något gott hemma, och dessa kakor var en favorit hos oss alla. Jag minns hur Lily brukade smyga sig in i hennes trädgård för en kaka och en pratstund. Nu bakar jag dem ofta med mina egna barn, även om det mest blir att de äter deg och strössel! Men så länge de är glada och det blir kakor till frysen, är jag nöjd. Om du vill prova andra klassiska recept, kanske du gillar Karleksmums eller lussebullar. För att lära dig mer om bakningstekniker, besök vår bakskola.

Dessa småkakor för barn är enkla att göra och blir alltid uppskattade. De är perfekta till fika, kalas eller bara som en liten godbit till kaffet. Jag rekommenderar att du också kollar in smakakor med nötter eller smakakor med daim för mer variation. Och glöm inte att utforska våra glutenfria alternativ om du har allergier eller preferenser!

Ingredienser

Gör så här

1.

Rör smör mjukt ihop med socker och vaniljsocker.

2.

Rör ner äggulan.

3.

Blanda mjöl, bakpulver och salt för sig, och knåda sedan ihop en deg av alltihop.

4.

Rulla degen till två lika långa rullar, ca 3 cm tjocka i diameter. Lägg rullarna i plastfolie och ställ i kylen en timme.

5.

Sätt sedan ugnen på 175C, och dela varje rulle i 15 skivor.

6.

Lägg 15 skivor var på två plåtar med bakplåtspapper, platta till skivorna lite och tryck fast lite strössel på varje kaka.

7.

Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min. De ska knappt få färg.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]