Småkakor med Banan

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 15 min

Portioner:8

Småkakor med Banan

Beskrivning

Åh, kära läsare! Välkommen till mitt kök här i Småland. Jag heter Elsa Lundström, och jag älskar att baka. Det är något speciellt med doften av nybakade småkakor som fyller huset, och minnerna väcks till liv från min barndom. Min mormor brukade alltid säga att en kopp kaffe och en kaka kan lösa alla problem, och jag tror hon hade rätt! Idag delar jag med mig av ett recept på småkakor med banan – ett recept som är både enkelt och otroligt gott.

Dessa småkakor med banan är perfekta för en mysig fika, och de är dessutom AIP-vänliga, vilket innebär att de passar även dig med känslig mage. Jag har alltid gillat att experimentera med olika ingredienser, och att hitta sätt att baka gott utan gluten eller mjölk. Om du letar efter andra glutenfria alternativ, kanske du vill prova dessa glutenfria smakakor? Eller kanske du föredrar klassiska småkakor? Det finns så många varianter att välja mellan!

Det fina med dessa småkakor med banan är att de bara kräver två ingredienser – banan och jordmandelmjöl! Det är otroligt smidigt när man inte har så mycket tid, eller bara vill ha något snabbt och gott till kaffet. Du kan också leka med smaksättningen, kanske lite kanel eller vaniljpulver? Om du gillar choklad, kan du testa att blanda i lite hackad choklad – det blir en underbar kombination! För mer inspiration, kolla in dessa choklad smakakor. Vill du ha en annan variant av banankaka, så rekommenderar jag morotskaka.

Jag hoppas att du kommer att njuta av dessa småkakor med banan lika mycket som jag gör. Kom ihåg att fika är mer än bara en paus – det är en stund för att koppla av, umgås med nära och kära, och njuta av livet. Och glöm inte att dela dina bakverk med andra! Det är ju så mycket roligare att baka när man kan dela med sig av glädjen. Kolla gärna in mina andra småkakor till påsk eller kanske småkakor med äpple!

Ingredienser

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175°C och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

2.

Mosa bananen med en gaffel i en skål eller djup tallrik. Det ska bli en smet men lite klumpar i går fint.

3.

Blanda successivt i jordmandelmjölet så att smeten övergår till en fastare deg som du kan rulla kulor utav.

4.

Ta ca 1 msk deg i taget och rulla till kulor. Lägg på plåten och platta till.

5.

Kakorna kommer inte flyta ut eller jäsa, de blir som de ser ut när du plattat till dem på plåten.

6.

Grädda i ca 10-15 minuter tills kakorna fått lite gyllene färg runtom och undertill. Låt svalna på plåten.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]