Småkakor med Filmjölk

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 30 min

Portioner:170

Småkakor med Filmjölk

Beskrivning

Åh, kära läsare! Välkommen till mitt kök här i Småland. Jag heter Elsa Lundström, och jag älskar att baka. Det finns få saker som ger mig lika mycket glädje som doften av nybakade småkakor som sprider sig i huset. Den här filmjölkskakan är en riktig klassiker, en av de första kakor jag lärde mig baka med min mamma. Det är en enkel kaka, men så otroligt god och saftig!

Den här filmjölkskakan är perfekt när man har lite överbliven filmjölk som behöver användas. Det är en riktig räddare i nöden! Den är så lätt att slänga ihop, och resultatet är alltid lika uppskattat. Om du älskar klassiska svenska bakverk, så måste du prova den här. Den påminner mig om alla mysiga fika-stunder med familjen. För mig är fika inte bara en paus, det är en livsstil! Om du letar efter andra härliga småkakor, kanske du vill prova dessa småkakor recept eller kanske glutenfria småkakor. Vi har även många varianter på småkakor med mandelmassa.

Den här filmjölkskakan är en riktig smaksensation, med en härlig kombination av kanel och nejlikor. Det är en perfekt kaka att servera till kaffet, eller bara som en liten sötsak till eftermiddagen. Om du gillar kryddiga kakor, kanske du också vill prova en kardemumma smakaka. För en extra lyxig variant, kan du toppa kakan med lite florsocker eller en enkel glasyr. Du kan också experimentera med olika smaksättningar, som till exempel rivet citronskal eller lite kardemumma. Kolla in våra andra recept på småkakor med äpple eller småkakor med nötter för mer inspiration!

Jag hoppas att du kommer att njuta av den här filmjölkskakan lika mycket som jag och min familj gör. Det är en kaka som värmer hjärtat och för tankarna till barndomens fika-stunder. Glöm inte att dela dina bakverk med vänner och familj – det är ju det som är det bästa med att baka! Och om du vill utforska ännu fler läckra recept, ta en titt på vår samling av karleksmums eller kanske en klassisk lussebullar recept. Lycka till med bakningen!

Ingredienser

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt fil och smör.

2.

Kör gärna ihop smeten lite med elvisp. Häll den i en bakpappersklädd långpanna.

3.

Grädda i 30-35 min i ugnen. Skär i rutor.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]