Småkakor med Ingefära

Förberedelsetid: 0 min

Tillagningstid: 8 min

Portioner:20

Småkakor med Ingefära

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Jag har bakat sedan jag var liten flicka, lärd av min mamma och mormor. Det finns få saker som ger mig lika mycket glädje som att fylla huset med doften av nybakade småkakor. Dessa sega kolasnittar med ingefära är en riktig favorit här hemma, och jag delar dem gärna med er!

Dessa småkaka med ingefära är precis som jag minns dem från min barndom – knapriga, sega och fulla av smak. Ingefäran ger en härlig värme som passar perfekt till en kopp kaffe under en mysig fika. Om du älskar småkaka med apelsin och ingefära eller kanske en småkaka med citron och ingefära, så kommer du verkligen att uppskatta dessa. Jag brukar också baka andra sorters småkakor, som de klassiska smakakor med gräddfil, eller varför inte testa snabba smakakor choklad när du ändå är igång? Det är alltid roligt att variera!

Det bästa med dessa småkaka med ingefära är att de är så enkla att göra. Du behöver bara några få ingredienser och lite tid. De är perfekta att baka med barnen, eller när du bara vill ha något snabbt och gott till kaffet. Jag brukar ofta servera dem tillsammans med en kopp kaffe och en god bok. För en extra lyxig fika, prova att kombinera dem med karleksmums eller kanske några drömmar smakakor. Om du är ute efter andra typer av småkakor, så rekommenderar jag att du kikar in mina recept på smakakor havregryn eller smakakor med dadlar.

Jag hoppas att du kommer att njuta av dessa småkaka med ingefära lika mycket som jag och min familj gör. Kom ihåg att bakning handlar om att ha kul och att skapa något vackert och gott att dela med andra. Och glöm inte bort att en riktigt bra fika är mer än bara kakor – det är en stund av gemenskap och glädje!

Ingredienser

Gör så här

1.

Sätt på ugnen på 175°C.

2.

Hyvla smöret tunt och rör ihop med socker.

3.

Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smidig deg.

4.

Dela degen i hälften och rulla ut till två längder (för 20 st) som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna något.

5.

Grädda i ugnen i 7–8 minuter.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]