
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 10 min
Småkakor med Pärlsocker
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström, och jag kommer från Småland. Här i Småland älskar vi att baka, och inget slår en stunds fika med familjen. Dessa småkakor med pärlsocker är en riktig klassiker, och jag minns hur min mormor alltid bakade dem till jul och födelsedagar. Det är en smak av barndomen, helt enkelt!
Dessa spröda småkransar är så enkla att göra, men de ger ändå en sådan glädje. De är perfekta att servera till kaffet, teet, eller bara som en liten sötbit till vardags. Pärlsockret ger en härlig crunch och en festlig touch. Om du gillar att experimentera med olika smaker, kanske du vill prova att göra småkakor med mandelmassa eller kanske småkakor med hallon. Men dessa klassiska småkakor med pärlsocker är alltid en vinnare!
Det är viktigt att degen får vila i kylen, det gör den lättare att kavla ut och ger ett bättre resultat. Och glöm inte att inte grädda dem för länge, de ska bara vara svagt gyllenbruna. För en lite annorlunda variant, kan du prova att pensla dem med lite vaniljsocker innan du doppar dem i pärlsocker. Eller varför inte göra småkakor med glasyr? Det finns så många möjligheter! Jag hoppas att du kommer att njuta av dessa småkakor med pärlsocker lika mycket som min familj och jag gör.
Fika är så mycket mer än bara att äta något sött. Det är en stund att stanna upp, koppla av och njuta av livet tillsammans med de man älskar. Och en god kaka gör ju fikan ännu bättre! Kolla gärna in mina andra småkakor recept för mer inspiration. Och om du vill ha något lite mer robust, kanske bruna bröd smakakor kan vara något för dig.
Ingredienser
Gör så här
Rör matfettet och sockret smidigt. Rör ner ägget.
Tillsätt bakpulvret blandat med vetemjölet och sist grädden. Arbeta snabbt samman till en slät deg. Täck degen väl och lägg kylskåpskallt att vila i minst 30 minuter. Perhaps you'd like to explore other delightful småkakor med gräddfil while the dough chills!
Sätt ugnen på 200°.
Ta fram den kalla degen och kavla ut den till en ca 1/2 cm tjock platta.
Ta med ett runt mått ut plattor, ca 6 cm i diameter. Ta ut ett litet hål i mitten. If you're looking for a quicker option, check out these snabba smakakor choklad.
Pensla kransarna med lätt uppvispat ägg och doppa dem i pärlsocker.
Lägg kransarna på bakpappersklädd plåt och grädda dem till svagt gyllenbrun färg, ca 10 minuter. These are perfect with a cup of coffee – have you tried our kaffekaka smakaka?
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
