
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 15 min
Småkakor med Potatismjöl
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag är Elsa Lundström, och jag kommer från hjärtat av Småland. Här i vårt hem är det alltid doft av nybakade kakor, och jag delar gärna med mig av mina favoritrecept. Dessa småkakor med potatismjöl är en riktig klassiker, en del av vår fika-tradition som jag minns från min mormor. Det är något speciellt med att sitta med en kopp kaffe och en liten kaka, eller hur?
Dessa småkakor med potatismjöl är inte bara goda, de är också perfekta för dig som letar efter ett glutenfritt alternativ. Potatismjölet ger en underbart mjuk och smulig konsistens. Om du är intresserad av andra glutenfria småkakor, så har jag många fler recept att dela med mig av! Att baka småkakor med potatismjöl är en konst, och jag har förfinat receptet genom åren. Det är en fantastisk bas för många olika smaker, och du kan enkelt variera dem med lite citron, vanilj eller kanske lite kardemumma – kolla in mina kardemumma-smakakor för inspiration!
Jag älskar att experimentera med olika sorters kakor, och jag har många andra favoriter. Har du provat att baka karleksmums? Eller kanske chokladnittar karleksmums? De är också väldigt populära här hemma. Om du vill ha en lite mer festlig kaka, så rekommenderar jag att du tittar på mina smakakor till påsk. Och för dig som älskar choklad, så har jag massor av choklad-smakakor att välja mellan!
Dessa småkakor med potatismjöl är perfekta att servera till kaffet, teet eller bara som en liten paus i vardagen. De är också en fin gåva att ge bort. Jag hoppas att du kommer att njuta av dem lika mycket som min familj och jag gör! Glöm inte att kolla in mina andra recept på stora & små kakor för mer inspiration. Och om du vill lära dig mer om bakning, så har jag en hel del tips och tricks på min SilviaKaka Lindas Bakskola!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör, socker, vaniljsocker. Tillsätt ägg, riven citronskal och potatismjöl. Rör allt smidigt.
Dela i ca 50 bitar och forma till bollar. Lägg på bakpappersklädd plåt och tryck till med mjölad gaffel. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
