
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 10 min
Småkakor med Tosca
Beskrivning
Åh, dessa småkakor med tosca! Jag minns hur min mormor alltid bakade dem till fikat, särskilt under julen. Doften av smör och mandel fyllde hela huset och det var alltid en kamp om att få den första kakan. Det är verkligen en del av min barndom och en tradition jag gärna för vidare. Om du älskar klassiska svenska bakverk, så måste du prova dessa!
Dessa småkakor med tosca är inte bara otroligt goda, de är också relativt enkla att baka. Receptet kommer direkt från min handskrivna receptbok, där jag samlat alla mina favoritrecept genom åren. Jag har experimenterat med olika varianter av tosca, men denna med grädde istället för sirap är min absoluta favorit. Det ger en så härligt krämig och mjuk konsistens. Vill du prova andra varianter av småkakor, så rekommenderar jag att du kikar på mina andra recept på småkakor. Du kanske också gillar småkakor med mandelmassa eller småkakor med äpple.
Toscakakan är en riktig klassiker i det svenska fikat, och att baka den som småkakor gör den ännu mer praktisk och lättäten. Det är perfekt att servera till kaffet eller téet, och de är alltid populära på kalas och festligheter. Om du är sugen på andra läckra kakor, så kanske karleksmums eller kladdkaka kan vara något för dig. För de som föredrar glutenfria alternativ, så finns det även glutenfria småkakor att välja bland. Och glöm inte att en riktig fika inte är komplett utan en kopp kaffe – kanske en kaffekaka?
Dessa småkakor med tosca är verkligen ett måste för alla som älskar klassiska svenska bakverk. De är enkla att baka, otroligt goda och passar perfekt till fikat. Jag hoppas att du kommer att njuta av dem lika mycket som jag och min familj gör! Och kom ihåg, det viktigaste är att ha roligt i köket och att dela dina bakverk med dem du tycker om. För mig är bakning en kärleksakt och ett sätt att skapa glädje. Prova gärna att variera toscan med olika nötter, som småkakor med nötter, eller till och med kokos – småkakor med kokos är också fantastiskt gott!
Ingredienser
Gör så här
Elvispa ihop smör, strösocker och vetemjöl till mördegen. Tryck ihop degen och rulla ut 18 bollar.
Lägg bollarna i folieformar och tryck ut degen i botten och lite på kanten.
Smält ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull. Höj värmen och låt koka under omrörning i ca 2 minuter.
Fördela ut toscan i formarna och grädda mitt i ugnen på 200° i ca 10 minuter. Låt svalna.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
