Subway Kakor

Förberedelsetid: 40 min

Tillagningstid: 12 min

Portioner:12

Subway Kakor

Beskrivning

Hej och varmt välkommen in i mitt kök! Jag heter Elsa, och här i Småland är fikat en stund på dagen vi håller väldigt kärt, oavsett om regnet smattrar mot rutan eller solen skiner. Idag ska vi baka något som får det att vattnas i munnen på både stora och små, nämligen otroligt goda **subway kakor**. Det är något visst med dessa stora, generösa kakor – de är härligt sega i mitten och lite frasiga i kanten, precis som man vill ha dem. Att duka fram dessa till kaffet känns alltid lite extra lyxigt, nästan som att ta med sig en bit av den amerikanska drömmen hem till stugan.

Att baka ett eget **subway kakor recept** är faktiskt enklare än man tror, och det blir dessutom mycket billigare än att köpa dem ute om man tittar på **subway kakor pris**. I det här receptet får du lära dig att göra tre olika varianter: en klassisk med mörk choklad, en ljuvlig variant med vit choklad och macadamianötter som påminner om mina småkakor med vit choklad, och en chokladfylld dröm för dig som älskar kakao. Om du gillar den här typen av bakverk måste du även prova mina populära cookies recept eller varför inte de oemotståndliga kladdkakecookies som alltid går hem.

Jag får ofta frågor om allergier, och självklart kan du göra **glutenfria subway kakor**! Jag har inkluderat ett tips i receptet där du enkelt byter ut mjölet mot en glutenfri mix och fiberhusk, precis som när jag bakar mina glutenfria småkakor. Hemligheten till den perfekta konsistensen, som liknar sega småkakor, är att låta degen vila i kylen och inte grädda dem för länge. De ska vara lite mjuka när de tas ut. Servera gärna med ett glas kall mjölk eller varför inte bredvid en bit silviakaka om du vill slå på stort. För dig som älskar nötter rekommenderar jag också att kika på mina småkakor med nötter.

Ingredienser

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och förbered genom att täcka två plåtar med bakplåtspapper.

2.

Smält smöret i en kastrull på medelvärme.

3.

Vispa ihop strösocker, vaniljsocker, ägg och farinsocker (eller ljus sirap om du gör den ljusa varianten) till en krämig smet med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och vispa tills smeten går ihop och blir jämn.

4.

Tillsätt vetemjöl, salt och bikarbonat. Om du bakar de mörka subway kakorna ska du även tillsätta kakao i detta steg. Rör ihop till en kladdig deg med hjälp av en slickepott.

5.

Grovhacka chokladen och eventuella nötter för din valda smak. Vänd ner detta i bunken och rör om så att det fördelas jämnt i degen.

6.

Plasta in bunken och låt degen vila i kylskåpet i minst 20 minuter. Detta är viktigt för att kakorna inte ska flyta ut för mycket.

7.

Rulla degen till jämnstora bollar eller använd en glasskopa. Placera dem på plåtarna med generöst mellanrum.

8.

Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Kakorna är klara när de blivit matta i färgen och fått en gräddad kant, men fortfarande är mjuka i mitten.

9.

För extra lyx: tryck ner lite extra choklad ovanpå kakorna precis när de kommit ut ur ugnen. Låt svalna helt på plåten innan servering.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]