
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 15 min
Cookies Recept
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland. Här i huset doftar det nästan alltid av nybakade kakor, och idag delar jag med mig av ett recept som alltid får mig att tänka på min mormor – klassiska chocolate chip cookies. Det är en av de första kakor jag lärde mig baka, och minnet av att sitta med henne i köket, smaka på smeten (det var det bästa!), är så varmt och kärleksfullt.
Dessa cookies recept är inte bara enkla att göra, de är också otroligt goda. Hemligheten ligger i att använda riktigt bra mörk bakchoklad, rumsvarmt smör och lite extra farinsocker för att få den där perfekta sega konsistensen. Om du älskar att baka, kanske du också vill prova mina smulpaj eller en klassisk toscakaka. Och för alla chokladälskare där ute, glöm inte att kolla in mitt recept på chokladkaka!
Att baka chocolate chip cookies recept är en riktig fika-ritual. I Småland är "fika" mer än bara en paus – det är en stund att samlas, prata och njuta av livet. Och vad passar bättre till en kopp kaffe än en nybakad kaka? För en lite lyxigare variant, prova att göra en fudge att servera till. Om du vill experimentera med degen, kan du titta på olika varianter av cookie dough recept. Kanske vill du testa att göra lite mindre kakor, som smakakor?
Jag hoppas verkligen att du kommer att njuta av dessa chocolate chip cookies recept lika mycket som jag och min familj gör. Det är en klassiker som alltid uppskattas, och jag är säker på att de kommer att bli en hit på ditt nästa fika-tillfälle. Om du är sugen på något lite annorlunda, kanske en lussekatter eller en ananaspaj kan vara något för dig. Och kom ihåg, det viktigaste är att ha kul i köket!
Ingredienser
Gör så här
Grovhacka chokladen.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse.
Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa lite till.
Tillsätt mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i den grovhackade chokladen.
Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Dela degen i 18 lika stora bitar (för 18 st kakor, ca 50 g/bit). Rulla bitarna till bollar.
Dela upp bollarna på 2 plåtar med bakplåtspapper(för 18 st kakor). Lägg bollarna med ordentligt avstånd mellan varandra eftersom dom ska flyta ut.
Grädda en plåt i taget, mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Ta ut kakorna och låt dem svalna på plåten i 2-3 minuter innan du flyttar över dem på ett galler och låter svalna helt.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök






