
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 40 min
Bananbröd Recept
Beskrivning
Åh, bananbröd! Här i Småland, är det något vi alltid bakar när bananerna börjar bli lite för mogna. Jag minns hur min mormor alltid hade ett recept redo, och doften av nybakat bananbröd fyllde hela huset. Det är en sån där klassisk doft som väcker varma minnen. Detta bananbröd recept är lite av en hemlighet, nedärvd genom generationer, och jag delar det nu gärna med dig!
Det här recept bananbröd är inte bara enkelt att följa, det är också otroligt mångsidigt. Vill du göra det lite nyttigare? Prova att använda lite mindre socker eller tillsätt lite bananbröd recept nyttigt havregryn för extra textur och fiber. Jag har även sett varianter med nötter och choklad, men det klassiska är alltid bäst, tycker jag. Om du har två övermogna bananer, så är detta bananbröd recept 2 bananer perfekt! Det är ett fantastiskt sätt att minska matsvinnet och få en ljuvlig kaka på köpet. För en extra lyxig frukost, servera det med en klick smör och lite honung, eller kanske en kopp kaffe och en bit chokladsas från den här länken. Om du gillar att baka med frukt, kanske du också vill prova mitt recept på ananaspaj, du hittar det här.
För mig är bakning och fika tätt sammanflätat. Det handlar inte bara om att göra något gott att äta, utan om att skapa en stund av gemenskap och glädje. Att sitta ner med en kopp kaffe och en skiva bananbröd, kanske tillsammans med familjen eller vänner, är en av livets enkla njutningar. Om du letar efter andra söta bakverk, kanske en klassisk toscakaka från den här sidan kan vara något för dig? Eller varför inte en saftig morotskaka, du hittar ett recept här? Och om du vill ha något lite snabbare, kolla in mitt recept på muggkaka här.
Det här bananbröd recept havregryn är verkligen ett måste i varje kök. Det är så enkelt att göra, och resultatet är alltid lika gott. Jag hoppas att du kommer att njuta av det lika mycket som jag och min familj gör! Glöm inte att kolla in mina andra recept på smakakor om du vill ha något litet och gott till kaffet. Och om du är sugen på något riktigt festligt, kanske en prinsesstarta från den här länken kan vara något?
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Smöra och mjöla en brödform, ca 1 ½ liter (för 10-12 skivor).
Skala och mosa 4 av bananerna (för 10-12 skivor). Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa först ner äggen i smörsmeten och sen de mosade bananerna.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör till en slät smet. Häll över i formen. Skala och dela bananen längsmed. Lägg med snittytan uppåt på smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter tills kakan är gyllene, känn med sticka så den är klar i mitten. Låt svalna och skär i skivor.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök






