
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 10 min
Chokladfondant
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag är Elsa Lundström, och jag kommer från Småland, där vi älskar att samlas runt fikat. Det här receptet på chokladfondant är en riktig favorit, speciellt när man vill imponera på gästerna. Jag minns hur min mormor alltid bakade något gott när vi hade besök, och den känslan av värme och gemenskap vill jag dela med dig.
Den här chokladfondant, från Fredrik Nylén, är verkligen en chokladälskarens dröm! Det är en klassisk efterrätt som är både enkel att göra och otroligt smakrik. Om du älskar choklad, då måste du prova den här! Den är perfekt att servera efter en god middag, kanske tillsammans med en kopp kaffe. För en extra lyxig touch, prova att servera den med färska bär eller en klick vispgrädde. Om du letar efter andra läckra chokladdesserter, kanske du vill prova min chokladkaka eller en len chokladmousse. För en snabbare variant, kolla in muggkakan!
För att få den perfekta, lätt rinnande mitten, är det viktigt att inte baka chokladfondant för länge. Varje ugn är ju lite olika, så håll ett öga på den. Om du vill göra en chokladfondant glutenfri, kan du byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Du kan också experimentera med olika typer av choklad för att hitta din favorit. Kanske en mörk choklad med lite havssalt? Eller varför inte göra den i chokladfondant i muffinsform för en enklare servering? Om du gillar att baka med choklad, kanske du också vill kolla in mina recept på fudge och brownie.
Jag hoppas att du kommer att njuta av den här chokladfondant recept lika mycket som jag och min familj gör. Fika är så mycket mer än bara att äta något gott; det är en stund att stanna upp, njuta av livet och umgås med de man älskar. Och med en bit chokladfondant i handen, blir det ännu bättre! Glöm inte att kolla in mina andra recept på tårtor och smulpajer för mer inspiration.
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj fyra små ugnsfasta formar och pudra med lite kakao.
Finhacka chokladen.
Smält smöret i en kastrull och låt chokladen smälta i det varma smöret.
Blanda ägg och socker i en bunke och rör tills sockret löst upp sig. Vispa inte, bara rör.
Häll i chokladen i äggblandningen under omrörning, sikta i kakao och mjöl. Blanda till en jämn smet.
Fyll formarna med chokladsmeten.
Baka i mitten av ugnen ca 8–12 minuter, beroende på hur din ugn brukar bete sig. Jag bakade dessa i 10 minuter.
Vänd upp fondanten på en tallrik.
Servera gärna med färska bär, vispgrädde eller vaniljglass.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök






