
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 20 min
Drömmar Recept
Beskrivning
Hej kära vänner och välkomna in i mitt lilla kök! Idag ska vi baka något som ligger mig extra varmt om hjärtat, något som doftar barndom och fika hos mormor i Småland. Vi ska baka Drömmar! Det här är mitt allra bästa drömmar recept, ett arv som gått i generationer. Kakorna blir så spröda och lätta att de nästan smälter på tungan, precis som en dröm. De är en självklar del av en äkta svensk fika, lika given som en saftig Silviakaka eller nybakade kardemummabullar.
Det här är verkligen ett klassiskt recept drömmar som du kommer att återvända till gång på gång. Hemligheten bakom den unika, frasiga texturen är kombinationen av olja och hjorthornssalt. Det är det som gör att de spricker så vackert på ytan och blir så otroligt möra. Många tror att de är svåra att lyckas med, men jag lovar att det är enklare än att baka en avancerad prinsesstårta eller delikata biskvier. Följ bara mitt mormors drömmar recept så kommer du få perfekta kakor varje gång, som passar lika bra på kakfatet som mina favoritsmåkakor.
Drömmar är en av de sju sorters kakor som traditionellt serveras på ett kafferep. Tänk dig ett fat fyllt med dessa, bredvid sega kolasnittar, spröda schackrutor, och kanske några ljuvliga hallongrottor. Det är fika-lycka på högsta nivå! De är också underbara att ha i kakburken när man får oväntat besök, precis som en enkel sockerkaka eller en snabb kladdkaka.
För dig som undrar över allergier, så går det absolut att anpassa detta. Om du letar efter glutenfria drömmar recept, kan du prova att byta ut vetemjölet mot en glutenfri mjölmix. Resultatet blir nästan identiskt! Vi har samlat många fler tips för glutenfria småkakor om du vill experimentera vidare. Oavsett om du bakar dessa till en festlig tårta eller bara för en mysig stund med en kopp kaffe, kommer dessa små drömmar att sprida glädje. Lycka till i köket!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 150°C.
Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i taget under vispning. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i degen. Arbeta in resten av mjölet.
Rulla små kulor av degen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt kakorna kallna helt på plåten för att de ska bli riktigt spröda.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök






