
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 5 min
Enkel tårta
Beskrivning
Hej kära vänner! Välkomna hem till mitt kök här i Småland. Ibland vill man bjuda på något riktigt festligt utan att behöva spendera hela dagen vid ugnen, och då är denna enkel tårta min absoluta räddare i nöden. Det är något visst med kombinationen av frasig maräng, söt choklad och syrliga bär som väcker barndomsminnen till liv, precis som när man fick smaka på smeten till en marängtårta hos mormor. Det här är fika när den är som bäst – enkel, kärleksfull och otroligt god.
Detta är ett fantastiskt enkel tårta recept för dig som vill imponera på gästerna med minimal ansträngning. Fyllningen påminner om en ljuvlig hallonmousse, vilket ger en friskhet som bryter av mot den söta marängen. Om du letar efter en tårta recept enkel nog att slänga ihop spontant, så är detta svaret. Du kan variera den i oändlighet; varför inte prova att ringla över lite hemgjord chokladsås eller strö över brända mandlar för extra krisp?
Receptet fungerar utmärkt som en enkel tårta till många, då den är lätt att dubbla om ni blir ett större sällskap runt kaffebordet. Den är dessutom en given succé som enkel tårta barnkalas – barnen brukar älska den rosa grädden och chokladen! Det är ett snabbare och minst lika uppskattat alternativ till klassiker som prinsesstårta eller gräddtårta. Servera den gärna tillsammans med några kolasnittar eller kanske en bit kladdkaka för en riktig festbuffé.
Ingredienser
Gör så här
Koka upp 0,25 dl av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner tre fjärdedelar av mjölkchokladen i grädden. Lyft bort kastrullen från värmen och rör om tills du har en blank och jämn smet.
Placera en av de färdiga marängbottnarna på ett tårtfat. Bred ut den smälta chokladblandningen i ett jämnt lager över bottnen. Låt detta svalna en stund i kylen så att chokladen sätter sig.
Under tiden chokladen svalnar, vispa resten av grädden (4 dl) tills den är fluffig. Vänd försiktigt ner de frysta eller färska hallonen och vispa ihop tills grädden får en härlig rosa färg. Smaka av med florsocker om du vill ha det sötare.
Ta ut bottnen ur kylen. Fördela hälften av hallongrädden ovanpå den chokladtäckta marängbottnen. Lägg försiktigt på den andra marängbottnen ovanpå och bred ut resten av hallongrädden över toppen.
Hacka den återstående mjölkchokladen grovt. Garnera tårtan rikligt med färska jordgubbar och blåbär, och strö över det hackade chokladströsslet. Servera genast och njut!
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök






