Krabbelurer

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 15 min

Portioner:12

Krabbelurer

Beskrivning

Åh, krabbelurer! Här i Småland har vi alltid älskat att samlas runt köksbordet för en god fika. Jag minns hur min mormor brukade stå och steka dessa fluffiga plättar, doften av kanel och socker fyllde hela huset. Det är en doft som alltid för mig tillbaka till barndomen och tryggheten. Att baka är mer än bara att följa ett recept, det är att skapa minnen, och dessa smakakor är en del av min familjs historia.

Dessa underbara krabbelurer recept är en riktig klassiker, och jag delar gärna med mig av mitt bästa tips för att få dem perfekta. De är en härlig blandning mellan en sockerkaka och amerikanska pannkakor, och kallas också skrabbelucker eller snoobelurer beroende på var i landet du befinner dig. De är perfekta till frukost, utflykten eller bara som en mysig fika. Om du letar efter andra läckra bakverk, kanske du vill prova en toscakaka eller en lussekatter, särskilt om det snart är jul! För en lite enklare variant, kolla in mitt recept på pannkakssmet.

Vill du ha en variant krabbelurer utan ägg? Det går utmärkt! Jag har ett recept på det också. Servera dem gärna med en klick vispad grädde och lite sylt eller äppelmos. Och glöm inte att vända dem i en blandning av socker och kanel – det är pricken över i:et! För en ännu mer lyxig fika, komplettera med en kopp kaffe och kanske en bit chokladmousse.

Jag hoppas att du kommer att njuta av dessa krabbelurer lika mycket som min familj och jag gör. Det är ett recept som förgyller vilken dag som helst. Och kom ihåg, det viktigaste är att ha roligt i köket och dela med dig av dina bakverk med dem du älskar. Om du vill lära dig mer om bakning, kolla in mina tips om pajdeg och andra grundläggande tekniker.

Ingredienser

kanel (till servering)

socker (till servering)

sylt eller äppelmos (till servering)

vispad grädde (till servering)

Gör så här

1.

Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.

2.

Vispa ner mjölken till en slät smet och rör ner äggen.

3.

Stek plättarna i smöret i en stekpanna eller en plättlagg.

4.

Till servering: Vänd gärna de stekta krabbelurerna i en blandning av socker och kanel. Servera krabbelurerna med lite sylt eller äppelmos och gärna vispad grädde.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]