
Förberedelsetid: 0 min
Tillagningstid: 15 min
Småkakor med Marsanpulver
Beskrivning
Åh, hallongrottor! De är en så stor del av min barndom här i Småland. Jag minns hur min mormor alltid hade en plåt med nybakade hallongrottor redo när vi kom på besök, och doften av smör och marsanpulver fyllde hela huset. Det är en sådan tröstfylld doft, och dessa små kakor är verkligen en bit av himlen. Jag delar gärna med mig av mitt recept, så att du också kan uppleva den glädjen!
Dessa klassiska hallongrottor med marsanpulver är en garanterad succé på vilket fikabord som helst. Det är en enkel kaka att baka, men resultatet är fantastiskt. Kombinationen av det smöriga kakskalet, den söta fyllningen av hallonsylt och den ljuvliga smaken av marsanpulver är helt oemotståndlig. Om du älskar att baka småkakor, så är detta ett recept du verkligen inte får missa! För en annan variant av smakakor, kanske du vill prova dessa smakakor med gräddfil, eller kanske smakakor med nutella? Och om du letar efter andra klassiska småkakor, så rekommenderar jag varmt att du kikar på danska smakakor eller smakakor med havregryn.
Marsanpulver är hemligheten bakom den speciella smaken i dessa kakor. Det ger en mjukhet och en sötma som är svår att slå. Det är en viktig ingrediens i många svenska klassiker, och jag tycker att det passar perfekt med hallonsylten. För en lite annorlunda smak, kan du testa att använda olika sorters sylt, som smakakor med hallon eller smakakor med hjortronsylt. Och glöm inte att servera dessa hallongrottor med marsanpulver med ett stort glas kall mjölk – det är det bästa sättet att njuta av dem!
Fika är så mycket mer än bara att äta något gott; det är en stund att stanna upp, umgås med vänner och familj, och njuta av livet. Dessa småkakor är perfekta att servera till fikat, och jag hoppas att de kommer att skapa många fina minnen för dig och dina nära och kära. Om du vill utforska fler recept på smakakor, så hittar du en stor samling här. Och för att få inspiration till andra bakverk, kolla in karleksmums eller lussebullar.
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Rör mjukt smör och socker poröst. Arbeta in vetemjöl blandat med marsanpulver och bakpulver.
Rulla ut till två längder och dela varje längd i ca 20 bitar.
Rulla små bollar och lägg i småbrödsformar (ca 4 ½ cm i diameter). Gör en ganska stor fördjupning i varje och lägg i en klick hallonsylt.
Grädda i ca 15 minuter.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
