
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 15 min
Crumbl Cookies Recept
Beskrivning
Hej mina kära bakvänner! Välkomna hem till mitt kök här i hjärtat av Småland. Idag doftar det ljuvligt av smör och socker, precis som det ska göra när man förbereder en riktig festfika. Jag har länge experimenterat för att hitta det perfekta receptet på de där stora, maffiga kakorna som alla pratar om, och nu är jag äntligen nöjd. Det här är mitt bästa crumbl cookies recept, skapat med kärlek och en tanke på att dela glädjen med nära och kära över en kopp kaffe.
Att baka dessa påminner mig om glädjen i att göra klassiska cookies recept, fast med en extra lyxig twist. Kakorna blir stora, mjuka och fullkomligt smälter i munnen. Många har frågat efter ett bra crumbl cookies recept svenska mått, så jag har varit noga med att väga allt i gram så att ni slipper krångla med amerikanska koppar. Resultatet är en dröm, nästan som en korsning mellan en mjuk kladdkakecookie och en saftig mjuk pepparkaka, fast med chokladbitar istället för kryddor.
Texturen i dessa kakor är helt unik; den har den där perfekta balansen som påminner lite om ett riktigt bra cookie crumble recept – frasigt på ytan men mjukt och segt inuti. För att göra dem extra festliga, kanske till en nyårsdessert eller ett bröllops-fika, toppar jag dem gärna med en len frosting. Den påminner lite om glasyren på mina älskade morotskakor eller fyllningen i biskvier. Om du vill variera smaken kan du byta ut chokladen mot nötter, precis som i mina småkakor med valnötter, eller varför inte servera dem bredvid en hemmagjord glass?
Glöm inte att använda rumsvarmt smör, det är hemligheten för att få dem sådär fluffiga, precis som när vi bakar saftig sockerkaka eller drömmar. Dessa kakor är rejäla, så de passar utmärkt att ge bort i present eller duka fram när du vill bjuda på något som verkligen imponerar, kanske tillsammans med en bit Silviakaka eller några lussekatter om säsongen tillåter. Lycka till i köket!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175 °C (över- och undervärme). Förvärmning är a och o för att kakorna ska få rätt form. Passa även på att mäta upp dina ingredienser så allt står redo.
Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med strösocker och farinsocker i en bunke. Använd elvisp eller köksmaskin och vispa i 3–4 minuter tills smeten är riktigt fluffig och ljusgul – det ger kakorna den där härliga volymen.
Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Se till att det första ägget är helt inblandat innan du knäcker i nästa. Smeten ska bli slät och fin.
Blanda de torra ingredienserna – vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt – i en separat skål. Detta garanterar att jäsmedlet fördelas jämnt i hela smeten.
Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i smörblandningen. Arbeta degen precis tills den går ihop; undvik att överarbeta den, då kan kakorna bli sega på fel sätt.
Vänd ner chokladknapparna eller den grovhackade chokladen. Forma degen till 8 stora bollar (ca 80–90 g styck). Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 13–15 minuter. Kanterna ska få en fin gyllene färg, men mitten ska fortfarande vara mjuk. De stelnar till sig när de svalnar.
Låt kakorna svalna på plåten i minst 10 minuter innan du försiktigt flyttar dem till ett galler för att kallna helt.
Valfri frosting: Vispa ihop färskost, mjukt smör, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm. Tillsätt mjölk droppvis tills du har en bredbar konsistens. Bred eller spritsa på de helt avsvalnade kakorna.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök






