Frozen Cheesecake (Fryst Cheesecake)

Förberedelsetid: 30 min

Tillagningstid: 4H

Portioner:14

Frozen Cheesecake (Fryst Cheesecake)

Beskrivning

Hej hej och varmt välkommen in i mitt kök! Finns det något härligare än att veta att man har en helt fantastisk dessert som väntar i frysen? Denna frozen cheesecake är min lilla hemlighet för att alltid vara redo för fika. Oavsett om det är en solig sommardag på verandan eller som en elegant nyårsdessert, så är den här tårtan alltid en succé. Den är så mycket enklare att förbereda än en klassisk prinsesstårta men känns precis lika festlig!

Det som gör denna frysta cheesecake så speciell är den ljuvliga, kalla och krämiga konsistensen som smälter i munnen. Den är en underbar kontrast till mer traditionella bakverk som en saftig sockerkaka eller en kryddig mjuk pepparkaka. Basen är gjord på digestivekex, en sorts enkel pajdeg som inte kräver någon ugn, vilket jag älskar under varma dagar. Det är som att kombinera det bästa från en glass och en tårta i ett!

Det här är mitt absolut bästa frozen cheesecake recept, och det är otroligt mångsidigt. För en syrlig och fräsch variant, prova att tillsätta rivet skal från en citron i smeten. Det blir en underbar frozen cheesecake citron, som påminner om min älskade citronkaka. Om du, som jag, älskar när det är lite krispigt kan du hacka och blanda ner choklad. En frozen cheesecake daim är en familjefavorit här hemma! Det krispiga påminner lite om en Snickerskaka eller till och med de knäckiga kanterna på en knäckig rabarberpaj. Du kan till och med byta ut digestivekexen mot småkakor som kolasnittar för en annan smakprofil.

Servera din frysta cheesecake som den är, eller garnera med vad du än har hemma. Färska bär är ljuvligt, precis som på en Pavlova eller en somrig jordgubbstårta. En klick vaniljkräm vid sidan av är aldrig fel, eller varför inte ringla över lite hemgjord kolasås eller chokladsås? Den här efterrätten är så mycket enklare än att baka en avancerad marängtårta men imponerar minst lika mycket. Lycka till i köket!

Ingredienser

Gör så här

1.

Mixa eller krossa kexen fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2.

Dela äggen i gulor och vitor i separata bunkar. Börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum.

3.

Vispa sedan äggulorna, socker och vaniljpulver vitt och pösigt. Vänd i färskosten och rör till en jämn smet.

4.

Ta fram en ny bunke och vispa grädden löst. Vänd först ner grädden och sedan vitorna försiktigt i färskostsmeten. Häll smeten i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frys minst 4 tim.

5.

Ta ut cheesecaken ca 15 min innan servering. Garnera med hallon och blad från citronmeliss.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]